Duinvilla Haamstede

Deze bijzondere villa is gerealiseerd tegen de Schouwse duinen. Het ontwerp gaat over optimale inpassing in de natuur, omarming van het landschap, wonen onder een opgetild landschap en een maximale relatie tussen het woonprogramma én het landschap. Niet vaak krijg je als architect zoveel (vorm)vrijheid. Veel modelstudies hebben we de revu laten passeren. De golvende lijnen in zowel horizontale als verticale doorsnedes leveren een zeer organische vorm op. Vanuit verschillende perspectieven levert dit een zeer dynamisch en spannend beeld op. Het eindresultaat is de belichaming van de vrije geest van de ontwerper.

Aan de straatzijde is de woning geslotener qua karakter. Dit komt de privacy ten goede. Aan deze zijde bevinden zich enkele gastverblijven en de meer secundaire ruimten. Het woonprogramma van woonkamer en de riante leefkeuken bevindt zich aan de achterzijde, evenals de master bedroom. Aan die zijde heeft de woning een volledig transparante gevel en daarmee een onbelemmerd uitzicht naar de achterliggende duinen. De master bedroom en wellness grenzen via een hardhouten vlonder aan de zwemvijver waar via het water via een natuurlijk filter wordt gezuiverd.


Het eindresultaat is de belichaming van de vrije geest van de ontwerper maar bovendien een plek waar mens en natuur samen optrekken!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode